Onderzoek

Bewezen effectief

Een wetenschappelijke studie in Purmerend wijst uit dat de Baby Groente Tas effectief is. We doen doorlopend onderzoek om de tas te verbeteren.  

De eerste helft van 2021 heeft een wetenschappelijk experiment plaatsgevonden in samenwerking met prof. Dr. Jaap Seidell van de VU Amsterdam. De gemeente Purmerend/Beemster heeft op basis van het onderzoek besloten om in 2022 door te gaan met de Baby Groente Tas.De infographic geeft de resultaten weer van het onderzoek. In dit opgenomen webinar geeft o.a. Jaap Seidell toelichting op de resultaten.

Hij zegt onder andere:“In 1970, toen ik startte met mijn vak, aten de kinderen te weinig groente. Nu, in 2021, is dat nog steeds zo. We kunnen dus concluderen dat alleen voorlichting geven niet werkt. Met dit onderzoek hebben we aangetoond dat de Baby Groente Tas wél werkt. Het is een bewezen effectieve interventie. Daarom zou elke gemeente of GGD de Baby Groente Tas vanuit het standaard pakket moeten aanbieden aan ouders van een baby.”


Download hier de resultaten van de studie. Het onderzoeksrapport is op te vragen via floor@babygroentetas.nl

We doen nog steeds doorlopend onderzoek in de deelnemende gemeenten. De resultaten zijn stabiel positief. In Purmerend schrijft 90% van de doelgroep zich in en 94% van de ouders is tevreden tot zeer tevreden over de tas.